Tudomány és technika

A beállítás, amit ISMERNED KELL! - Minden a DLSS-ről!

Még az RTX-es videókártyán megjelenésével elérhetővé vált egy új opció a játékosok számára, amivel magasabb minőségben és több fps-sel tudnak játszani bizonyos játékok esetén. A DLSS-ről van szó. Ami a 2018-as megjelenése óta rengeteg változtatáson esett át. Jelenleg 2021. év elején a DLSS 2.0-t néztük meg. Mi ez az egész? Hogyan segíti ez az átlag gamereket? Mit jelenthet a jövőre nézve?
További infók ► bit.ly/3a1vU9s
Ezt a videót az NVIDIA és az ASUS Magyarország támogatta.

Időbélyegek:
00:00 - Bevezetés
00:38 - Miről fog szólni a videó?
00:55 - Mi a Super Sampling?
02:22 - DLSS történelem
06:47 - Hogyan teszteltünk?
07:32 - Benchmarkok
11:08 - Mi lehet a jövő?
11:38 - Összefoglalás
12:56 - Lezárás

MIVEL NYOMJUK? ► thevr.hu/mivel-nyomjuk
Fórum ► forum.thevr.hu
Honlapunk ► thevr.hu
Facebook ► thevrtech
Twitter ► wearethevr

Megjegyzés 

 1. László Gulyás

  László Gulyás

  10 napja

  3060 max-q laptop vga, dlss on, cyberpunk ultra setting, RTon, 3440x1440 60fps.

 2. Z_R_Rikárdó

  Z_R_Rikárdó

  19 napja

  Nekem a warzone laggol tölle nem kicsit 😭😭😭😭

 3. Mezei Martin

  Mezei Martin

  25 napja

  Sziasztok fiúk az lenne a kérdésem hogy nem csinálnátok-e egy olyan twitch belálitások videót ahol az addonok-at meg minden ilyet ami a chatel valo akitivitást foglalja össze bemutatnátok pl dead cells-hez valo twitches addons amikor a nézők szavaznak a dolgokról nagy segítség lenne

 4. Áron Mészáros

  Áron Mészáros

  Hónapja

  Nekem 1080-am van. :(

 5. Andras Csik

  Andras Csik

  2 hónapja

  Én pont a DLSS miatt vettem 3440x1440p-s 144Hz-es monitort. CoD:BOCW-ben High beállítással 135-144fps-el fut a játék Ultra Performance DLSS-sel. Persze ehhez kellett egy RTX 3070, de azt hiszem, ha jobban terjed a DLSS, hosszú évekig megoldottam a hardver kérdést. A 8gb vram is elégnek tűnik így.

 6. RelakS

  RelakS

  2 hónapja

  Az nvidia marketing azért csodálatos: DSR - Dynamic Super Resolution. Fityfrancot, egy blur szűrővel megbolondítható SSAA DLSS - Deep Learning Super Sampling. Értem én, hogy AI van benne, nem véletlenül éles a végeredmény, de ez minden, csak nem Super Sampling. Persze, az AIUS (AI UpScaling) nem cseng olyan jól. :D Majd egyszer megnézem, hogy DLSS vagy sima átméretezés jön be. Akció közben pont nem veszek észre semmit, ha meg megállok nézelődni, akkor a DLSS-t is tuti észreveszem. Ahogy Linus is megmondta: Ha rossz cucc jön be, rossz cucc lesz a végeredmény is, (Garbage in, garbage out) mert ez sem csodaszer. (sokat segíthet, ha a játékot írók dlss-nél a célfelbontás részletességével rakják ki az objektumokat, és nem spórolják le őket a forrás felbontás szintjére :D Pl Cyberpunk: dlss-el eltűnő távoli aszfalt felfestés)

 7. Ádám Rámay

  Ádám Rámay

  2 hónapja

  En a cyberpunkot 60 fps el tudtam jatszani egy 2060 al ha a dlss be volt kapcsolva Normalisan kb 25 fps em lenne

 8. Maximum Game RTX

  Maximum Game RTX

  2 hónapja

  Metroba teszteltem és homályos szar a kép tőle :D szóval kinyomtam :D azonnal

 9. PolgarsFilm

  PolgarsFilm

  2 hónapja

  Jelenleg egyik kártyát sem éri megvenni az magas árak miatt, de ápr-júliusra jósolják a polcok feltöltését, akkor az árak is némileg normalizálódnak. Az valószínű hogy MSRP szintre nem fognak visszaesni. Az nvidiának van egy hajszálnyi előnye a DLSS 2.0-val és az RTX-el, de az AMD 7000-es sorozatnál már nem lesz egyértelmű ez az előny, ha a vörösek nemsokára debütáló megoldása beválik ezen a területen.

 10. József Hajdu

  József Hajdu

  2 hónapja

  "Független" tech csatornaként azért megemlíthetnéd, hogy a Radeon AMD Virtual Super Resolution lényegében ugyanezt csinálja . Csak két mondatban legalább, ha egyáltalán még tehettek említést más gyártókról.. ;). Csak azért mert az Nvidián kívül a Radeon is nagyon érdekes technológiákkal szolgál.

 11. GλmerLife

  GλmerLife

  2 hónapja

  cyberpunk alatt jó xar a DLSS...

 12. Yossuan Von Grünigen

  Yossuan Von Grünigen

  3 hónapja

  A 20-as széria sem elérhető, nemhogy a 30-as és ha elérhető is egy pár percre, mind egyből viszik a bányászok, közel 50k-nál jár a foscoin. A két gyártónak nem érdeke olyan kártyákat fejleszteni ami vagy bányászni jó vagy grafikus feladatokra, nekik az a lényeg, h amit le tudnak gyártani az minél hamarabb menyjen el és el is fog menni....

 13. Zola

  Zola

  3 hónapja

  Nekem 1660 Ti van......:(

 14. I_hate_you_tube_rewind_2019_and_I_dont_like_sand

  I_hate_you_tube_rewind_2019_and_I_dont_like_sand

  3 hónapja

  Naná hogy megérthető, hogy miután kifejlesztették baromi sok pénzért és munkaórát öltek, ölnek bele nem dobják oda az egészet nyíltforrásosan a piacra :D Viszont remélem, hogy hasonlót erősen fejleszt már az összes konkurencia, mert ebben van fantázia. Sokkalta inkább ez, a látható, kézzelfogható látvány és mechanika érdekli az embereket mint a terraflopokkal, megabájtokkal való dobálózás.

 15. Mr. Anonymous

  Mr. Anonymous

  3 hónapja

  Ez egy tech videó, a többi az shoppping.

 16. piro

  piro

  3 hónapja

  Ki tudja mi lehet abból ha az Nvidia megosztja mindenkivel ezt a funkciót. Mi lett volna ha a Volvo megtartja magának a 3 pontos biztonsági övet? ¯\_(ツ)_/¯

 17. László Papp

  László Papp

  3 hónapja

  Én kipróbáltam 3070 aorus 4k DLS 2.0 És nagyon király !!

 18. Torok Adam

  Torok Adam

  3 hónapja

  nekem egy nvidia geforce 210em van :(

  • relaxvideo3d

   relaxvideo3d

   2 hónapja

   jó az, én is sokáig hasznátam, még 3D bluray filmekre is..

 19. Jakab Szőnyi

  Jakab Szőnyi

  3 hónapja

  Most jöttem rá hogy az indexkép Nessaj vlog videójában láható amikor Jani mondja hogy valami clickbaitet rak Pisti mögé :D

 20. András Lavrincsik

  András Lavrincsik

  3 hónapja

  A video informatív és lényegre törő (5 percben is). Én maradok a GTX 1080al Cyberpunk 80 fps 1440p-ben, high beállításokkal. Érdekes módon a GTX 1080-al csak 60hz állítható be windowsban és Cyberpunkban. Nvidia Control Panel érdekes módon engedélyezi a tv-nek a 120hz-et,de a windows képernyő beállításokban csak a 60hz a legmagasabb - és mégis megkapom a 80 fps-t a Cyberpunkban 60hz-el,amit a Cyberpunk enged. A többi játéknál beállítható a 120 hz,érzékelik a HDMI 2.1-et. Egyébként túlságosan drágák már a videokártyák,már nem érzem azt,hogy érdemes ilyen durva árakon fejleszteni RTX-re, várom a PS5 Pro-t,addig bőven elvagyok "high" beállításokkal az 1080asommal 1440p-ben. Jó kártya! Talán a közeljövőben megjelenik az intel gpu, remélhetőleg konkurrncia lesz az nVidiának...és akkor meglátjuk az RTX 30 árakat.

 21. generalGGabe

  generalGGabe

  3 hónapja

  hát, ha a konkurenciának nem is, de a játékgyártókkal nem ártana ezt valahogy megosztani. Mert ha több játék lenne ezzel a cuccal elérhető, több ember érezne ingert arra, hogy ilyen kártyát vegyen. Ahogy az ember azt mondja: minek vegyen 8K-s tévét, mikor még a 4K-s tartalmak 90%-a is csak pornófilm? A mozifilmek nagy része meg úgy 4K, hogy az 1080p vagy 2K van felskálázva. 8K tartalom meg nincs is.

 22. John Macdonald

  John Macdonald

  3 hónapja

  Sziasztok! RTX 3080 mellett nálam alapból is jól fut pl. a Control, szerintem single player játékokban nem annyira fontos a 100+ fps, simán jó az 50-60-70 fps-sel is (feltéve, ha stabil), ezért én nem vállaltam be a minőségromlást a plusz teljesítményért. Renderelje csak ki natívba a 3440*1440-t a kártya, minden apró részlettel együtt... :) Viszont! Gyors játékokban (pl: fps, autoverseny, akármilyen kompetitív játék) nem feltétlenül zavaró, sőt, valószínűleg észre sem veszi az ember, mivel hirtelen rángatja az egeret, a szem egy adott pontra (ellenfél, úttest, stb) fókuszál, magyarul a környező világot nem vizsgáljuk hosszasan. Ilyen esetben óriási előny tud lenni, ha ugyanazzal a hardware-rel több fps-t tudunk kisajtolni a játékból. (Itt arra gondolok, amikor mondjuk 60-ról 100-ra emelkedik az fps, nem arra, hogy 300-ról 500-ra, mert annak semmi értelme nincs, amíg nem 500 Hz-es monitoron nézed) - Ez magánvélemény volt, mindenkinek joga van nem egyetérteni velem. :)

  • Andras Csik

   Andras Csik

   2 hónapja

   én egyetértek :)

 23. VikinGer Hun

  VikinGer Hun

  3 hónapja

  Valahogy feldobta ennek az embernek a videóját. Szörnyű élmény volt a rekedt, rikacsolo hangja. Remélem többet még véletlenül sem dobja fel.

 24. SirDryft

  SirDryft

  3 hónapja

  Control... Ha valaki kimondja a játék nevét, akkor mindig rájövök, hogy ez az SCP lore-on alapszik... Hmmm...

 25. Bánki Attis

  Bánki Attis

  3 hónapja

  Király informatív videó volt, nagyon szépen köszönöm! (és végre nem volt benne csúnya beszéd :D )

 26. As sAssyn

  As sAssyn

  3 hónapja

  Na, ezt hívják optimalizációnak! Ez hiányzok most a legtöbb helyről, amiért ilyen túlzó gépigények vannak. De gyanítom, hogy amint elterjed, valamit módosítanak majd az okosok, hogy ne járj jobban. Pl. gyengébb videokártyákat dobnak piacra ugyanannyiért, vagy más egyéb. Úgyhogy addig kell kihasználni, amíg lehet.

 27. Dvorák Bence

  Dvorák Bence

  3 hónapja

  Emlékszem amikor kijöttek az RTX-es kártyák pont Pisti vonogatta a vállát hogy ennek igazán sok értelme nincs, annyival nem szebb ha mégis viszont nagyon visszaesik a teljesítmény amúgy se sok játék támogatja és talán majd a köv. generáció. Nekem már akkor is a DLSS volt ami miatt az esedések videokártya fejlesztésnél 1060 helyett inkább 2060-at vettém, és bizony bejött a számításom. Főleg hogy azóta is tartja magát az árát, sőt az infláció miatt most még drágább! És viszont úgy is csak FHD-ban játszok (a TV-m ezt tudja, de nálam a 4k-nak értelme sincs mert hiába van kétféle szemüvegem, egyszerűen nem vagyok sasszem, a 720p és a 1080p közt még épp látom a különbséget de főleg játékokban. Nagyobb felbontásokhoz új szemek kellenének :P ). Sőt bízok benne hogy a DLSS 3.0 tényleg már minden játékra ráhúzható lesz. Már csak egy motion interpolation kellene driverből (az új okostv-k tudják, de egy működő tv-t ezért nem fogok kihajítani hogy újat vegyek) - ami nyilván nem lehetetlen hiszen ffdshow szűrő tudja, meg a force unleashedben is működött.

 28. Kristóf Baán

  Kristóf Baán

  3 hónapja

  Dlsst a videokártya beállitásoknál vagy amelyik játék támogatja annak a beállításánál kell bekapcsolni?

 29. *Sangreal*

  *Sangreal*

  3 hónapja

  Hello! Na végre egy ember , aki (számomra) is érthetően eltudta mondani mire is jó a DLSS. Ismét köszönöm a tanórát István és a többiek. És igen még mindig fent tudjátok tartani az érdeklődésemet így 4-5 év után is, amióta nézem a videoitokat. Üdvözlet , csak egy gamer.

 30. David Tamas

  David Tamas

  3 hónapja

  nincs pénzem meg megvenni sem tudom. 3060Ti-ra vetném rá magam , de én azt hiszem jövő januárban sem esik 200k alá a kártya (ahol lennie kéne eredetileg)

 31. MrHalilalipapi

  MrHalilalipapi

  3 hónapja

  Hát nem tudom, RTX 2070-nel, full HD-ban elfut szépen a CP ultra és high beállításokkal (árnyékokat lejjebb véve) és high ray tracinggel. Ez olyan stabil 40-50 FPS, kivéve ha a sűrűjében száguldozok. A DLSS Quality mode-ban csúnyább lett picit és FPS-t vesztettem, Performance mode-ban nagyon csúnya lett és az FPS maradt ugyan annyi.

 32. Csab3sz

  Csab3sz

  3 hónapja

  Megvilágosodtam. Köszi nektek. Zseniálisan tömören, érthetően össze van szedve az infó.👍

 33. Eiszrich Péter

  Eiszrich Péter

  3 hónapja

  Ennek a videónak az indexképét vágta Jani Nessaj vlogjában... 🤣🤣

 34. recko2234

  recko2234

  3 hónapja

  A világot a versengés viszi előre, ha kutatásról, tech-ről van szó. Találjon ki magának az AMD is hasonlót! :)

  • HUNCSA1

   HUNCSA1

   3 hónapja

   Akkor olvass többet AMD-ről is.

 35. Péter Németh

  Péter Németh

  3 hónapja

  Szóval ha jól értelmezem akkor az én 1060-mal javul a játék élmény minden játéknál vagy ezt hogy értelmezzem ?

  • Péter Németh

   Péter Németh

   3 hónapja

   @Csilla Schwarcz fenébe , köszi

  • Csilla Schwarcz

   Csilla Schwarcz

   3 hónapja

   csak rtx 20as szériától felfele van ez az opcio, 1060ban nincs

 36. Gábor Lovas

  Gábor Lovas

  3 hónapja

  Ilyen teki témákból lehetne sorozat is, akár a retro 3D techtől indulva, DX 3 stb :) néznénk :)

 37. TheVkrst

  TheVkrst

  3 hónapja

  elöször aszt olvastam a cimben hogy LSD :D XDDD

 38. Sztrovacsek81

  Sztrovacsek81

  3 hónapja

  Nagyon várom a berobbanását. VR-hoz kötelező lenne. Én úgy tudom hogy a Facebook is rajta van a projekten az XR2-es chip-el. Szívesen látnék egy DLSS-t használó AAA címet a Quest 2-n.

 39. huskydog17

  huskydog17

  3 hónapja

  Ezt a reklámvideót kicsit alaposabban is el lehetett volna készíteni, sok a félinformáció, illetve a pontatlan információ is, melyek miatt bizonyos nézőket félrevezethet. A DLSS 1.0 nem kettő játékban volt jelen, hanem 8 játékban, nem értem miért a két említett cím került a videóba és a többi hat miért nem. Mára több tucat cím támogatja a DLSS valamely verzióját. Sajnos a videó olyannyira a teljesítményt helyezte előtérbe, hogy szinte végig az Ultra Performance Preset volt demózva, aminek 8K alatt semmi értelme, mert csak ront a helyzeten mintsem javítana. Ez a Preset az aktuális felbontás nyolcadára csökkenti a render felbontást, aminek hatására a képminőség még 4K-ban is nagyon csúnya lesz, érdemes megnézni független teszteket legfőképp a Digital Foundry csatornáján, ott tökéletesen demonstrálják, hogy melyik preset mennyire jó vagy rossz adott játékban.

 40. Andrea Szabó

  Andrea Szabó

  3 hónapja

  Hát, emiatt nem fogom lecserélni a 1080Ti kártyám 🙄😉

 41. Kacsepe Original

  Kacsepe Original

  3 hónapja

  Ezt hol lehet beàllitani?

 42. Tamás Dékány

  Tamás Dékány

  3 hónapja

  Ez ugyanaz a technológia mint az AMD-nél a VSR? (Virtuális szuper felbontás) Így van írva a Catalyst-ban. Ha ez ugyanaz vagy hasonló akkor én mondjuk tudom használni az Asus ROG Strix VEGA 56-ommal?

  • Zoltan G

   Zoltan G

   3 hónapja

   @Tamás Dékány Hát élsimitás helyett képjavitó funkcióként hasznos, a virtual super sampling sedítségével kipróbálhatod mit tud a kártyád a monitor natív felbontásánál magasabb felbontáson anélkül hogy vennél egy másik monitort. Ez mondjuk előny 🙂 Egyébként ez a VSS van Nvidia kártyákon is ha jól emlékszem, csak ott máshogy hívják.

  • Tamás Dékány

   Tamás Dékány

   3 hónapja

   @Zoltan G akkor vegülis nincs sok értelme. Pedig már azt hittem hogy a 27colos fullhd monitoron tudom használni. 1x amúgy kipróbáltam. 2560x1440 be raktam a windows de a 240hz-t visszarakta 60 ra és nem is engedte visszarakni csak miután kikapcsoltam a VSS-t

  • Zoltan G

   Zoltan G

   3 hónapja

   Nem egészen. A "virtuális szuper felbontás"= élesebb, tisztább kép de lassabb, mondjuk natív 1440p-s monitoron beállítod hogy 4k-ban rendereljen(vss), majd az így kapott 4k-s képtartalmat jelenítse meg 1440p felbontáson(downscale). Ez pont olyan lassú lesz mint a 4k felbontás lenne (hiszen ez az). A DLSS viszont alacsonyabb felbontáson rendereli a képet mint a natív felbontás, majd ezt feljavítja (upscale) az MI által generált képpel. Ez kb ugyanolyan szép, éles, minőségű lesz mint a natív felbontás lenne, de ez gyorsabb is lesz mint a natív felbontás méghozzá jelentősen! Ez főleg ray tracing esetén fontos, hiszen így gyakorlatilag sebesség veszteség nélkül élvezhetjük ezt a rendkívül teljesítményigényes technikát.

 43. ap59999

  ap59999

  3 hónapja

  Tetszzett a videó. Viszont lenne egy kérdésem Pisti. ATI kártyát használok de gondolkodom a váltáson, a DLSS még tett a lapátra. Viszont ennek a technológiának a VR-re van hatása, abban is lehet érzékelni, beállítani. Valve Index-et használok.

 44. Oliver Schwab

  Oliver Schwab

  3 hónapja

  1060-om van...😢

 45. Béla Tóth

  Béla Tóth

  3 hónapja

  Akkor ez nem budget player opció. Lassan nekem is szólhatna már tartalom.

  • csoki

   csoki

   3 hónapja

   Papíron a 30-as széria között is van budget opció, csak épp a háromszorosára-négyszeresére növekszik az ára, mire ideér. :D Most veszem észre, hogy a régi RX 580-amat drágábban tudnám eladni, mint évekkel ezelőtt vettem. Eszméletlen.

 46. Zoltán M

  Zoltán M

  3 hónapja

  RTX 3060Ti 350 000 Ft-tól megvásárolható. Ennyit tudok elmondani, kérem kaccsojja ki!

  • csoki

   csoki

   3 hónapja

   Az "átlagbérrel" számolva mindössze 1 hónapnyi meló, ha nem eszel/iszol. Tök ócsó'! :D

 47. DaBombtasi

  DaBombtasi

  3 hónapja

  Mondjuk a 1660Ti-S-nek meg a 1650-nek is elég nagy segítség lenne pár helyen. Most meg szívjuk a fogunkat. :D

 48. Döbröntei Ferenc

  Döbröntei Ferenc

  3 hónapja

  Remélem ez nem olyan lesz mint a Ray Tracing. Elején megvezettek a bemutatókkal, aztán a Minecraft meg a Quake 2 rtx kiadáson kívül nem látok nagy változást. A többinél max akkor látni, ha megállok és nézegetem. De az meg milyen? Nézni kell? Nem ad a játékhoz menet közbe semmit. Ki a tököm érdekli, hogy visszatükröződik a tócsákon az ellenség, mikor lőnek. Nem ezzel fog az ember foglalkozni. Útközbe meg ha látni, nem fog órákat csodálkozni. Sok játéknál vannak részletesen kidolgozott pálya szakaszok, aminél a játékosok nagy része csak végig rohan. Nem törődve, hogy valakik sokat dolgoztak rajta.

 49. Ádám Knoll

  Ádám Knoll

  3 hónapja

  A dlss 1080p-re is tud skálázni?

 50. Árpád Ungvári

  Árpád Ungvári

  3 hónapja

  Nevetségesen szomorú hogy ilyen technológiák már léteznek, és mégis kijönnek ilyen Syber Punkok... :D :D XD XD XD

 51. Cadaverland Cadaverass from

  Cadaverland Cadaverass from

  3 hónapja

  Death Strandig dlss quality látvány pazar,fix 60 fps,nagyon durva...

 52. Bővíz Bence

  Bővíz Bence

  3 hónapja

  Nagyon jól hangzik a DLSS technológia, viszont GeForce GTX 970M-el lehetetlen kipróbálni sajnos. Egyébként használnám. Ki használná még ? Az dobjon egy like-ot! :) Felhúzzuk a 2060-at és kiég a DLSS - től 😂😂

 53. J.S. Mason

  J.S. Mason

  3 hónapja

  Amilyen a PhysX is volt...micsoda mult idő kérem szépen, mert tényleg volt. RTX még van, próbálkoznak de könnyen lehet hogy a PhysX sorsára jut majd.

 54. műtős Ricsi

  műtős Ricsi

  3 hónapja

  Már megint ment a kokain látom

  • Streak

   Streak

   3 hónapja

   Akkor kinek?

  • műtős Ricsi

   műtős Ricsi

   3 hónapja

   @Streak sajnos nekem nincs pénzem rá 😐

  • Streak

   Streak

   3 hónapja

   Neked?

 55. Máté Jankó

  Máté Jankó

  3 hónapja

  Én Cyberpunk alatt használtam a quality dlss beállítást, képtelen voltam megmondani a különbséget a natív 4k és a dlss 1440p skálázott kozott. A fix 60 fps viszont igy megvolt, ami nativ 4k ban azért nem éppen így lett volna. Remélem egyre tobb játék tudni fogja és az amd is előrukkolhatna végre a saját ötletével.

 56. Viktor Riedly

  Viktor Riedly

  3 hónapja

  Nem úgy volt hogy Pucér nők lesznek Pisti mögött a thumbnail-en? (by: Nessaj-vlog) :D

 57. Klaudió Német

  Klaudió Német

  3 hónapja

  és nem pucér nők vannak, ahogy Jani ígérte... (hueye.info/home/vide/g2aaftuDxH6ml7Q.html)

 58. Zoltán D.

  Zoltán D.

  3 hónapja

  1:37 egy kijelzőnek mindig a natív felbontásán fog lenni a legjobb képminősége. Gondoljatok már bele, hiába van UHD "szoftveresen" ha a hardver csak QHD-t tud. Fizikálisan nincs olyan képpont ami megfogja jeleníteni az extra felbontást. Ennyi erővel csinálhatnánk azt, hogy beállítom a játék menüjében a UHD felbontást és játszom a QHD-s monitoromon.

  • Zoltan G

   Zoltan G

   3 hónapja

   Pedig működik, élesebb lesz a kép, próbáld ki! 😉

 59. G P

  G P

  3 hónapja

  Cyberpunk ajánlott beállításai: -1080p "Quality DLSS" (720p render) -1440p "Balanced DLSS" (835p render) Az ultra performance-ot meg el kéne felejteni, mert annyira kis felbontáson renderel, nem is értem miért ezt kellett beletenni a videoba.

 60. Zuiop DS

  Zuiop DS

  3 hónapja

  Szerintem ne ossza meg a technológiát a konkurenciával, csak nehogy elkényelmesedjen és lemaradjon a cég, míg a többi elhúz mellette. De ha így nézzük, tegye közzé, hogy más fejlesztéseken is gondolkodjon. Igazából bármelyik említett verzió jó, a lényeg, hogy hosszútávon "nekem" jó legyen. :)

 61. Pinter Laszlo

  Pinter Laszlo

  3 hónapja

  Azért egy beszédtanárhoz illene beiratkozni végre, kicsit lassabban, na..

 62. Máté Szegedi

  Máté Szegedi

  3 hónapja

  soha nem fogja odadni az ati nak a dlss t :D

  • Máté Szegedi

   Máté Szegedi

   3 hónapja

   @HUNCSA1 emtom csak arra akartam kilyukadni hogy a sok nv tech közül mind az is maradt pisti kérdezte a végén h közkincsé teszik e hát nem viszont még egy erős érv a zöld kari mellett

  • HUNCSA1

   HUNCSA1

   3 hónapja

   @Máté Szegedi Hát ezt nem tudom, hogy most szoftveresen mi a helyzet, mert van aki azt mondja, hogy nála nincs gond és van akinél meg igen. Mondjuk VGA-ban amúgy se nagyon vonz az AMD bár ha semmi lényeges dologra nem akarom használni akkor az ára miatt el gondolkodtató. Nekik nem DLSS van vagyis nem ez a neve. FidelityFX, de nem sokat hallottam róla eddig úgyhogy nem tudom, hogyan teljesít. Sugár követős szoftverük is van aztán az is, hogy teljesít nem tudom. Ezt a Microsofttal együtt fejlesztik így más alapelven működik mint az Nvidiáé. Az, hogy Microsofttal jó ötlet volt-e össze állni hát nem biztos. Annak a cégnek inkább a sz@rgyártás az erőssége.

  • Máté Szegedi

   Máté Szegedi

   3 hónapja

   @HUNCSA1 😂 Haggyuk azt az amdt inkább nemhogy semmi ilyesmit nemtud de szoftveresen meg mindig egy hulladék saját szememmel láttam pár napja hogy semmi nem működik amit beallitasz driverbe Persze hogyne lenne dlss nekik csak épp senki nem tud róla 😂

  • HUNCSA1

   HUNCSA1

   3 hónapja

   Minek? AMD-nek van sajátja :)

 63. Krisztián Varga

  Krisztián Varga

  3 hónapja

  Cyberpunkot rávágtam a 4K TV-re és elég kemény vizuál orgiát tapasztaltam DLSS-el. Bugok attól még voltak, de tényleg elég durva.

 64. G F

  G F

  3 hónapja

  Ugyanaz, mint a PhysX! Mekkora marketing dumákat levágtak róla, és a mai napig két játékban találkoztam vele: az első Mirrors Edge, és a Batman. El fog tűnni ez is a süllyesztőben! Egy tipp: aki ki akarja próbálni, fizessen be GeforceNow-ra, ott elég jól átjön! (Persze ne felejtsetek el előtte egy űber netet bekötni!)

 65. TheVadnay

  TheVadnay

  3 hónapja

  Szomorú az hogy egy GTX 1080-al nem is álmodhatok ilyenről. Örülnék valami nem RTX specifikus megoldásnak, mert leginkább a "low" (ha lehet annak nevezni egy 1080-at) gamerek körében jönne igazán kapóra a dolog. Nem beszélve arról hogy semmi nem kapható emberi áron ami képes ezekre. Úgy néz ki maradok a 1080nál és elkezdem levenni a beállításokat ultráról.

 66. Laci

  Laci

  3 hónapja

  200iq :) Na új Videokártya jöhet is

 67. dominik Berecz

  dominik Berecz

  3 hónapja

  Én leginkább azt sajnálom hogy nem lehet csak a huszadik szériától felfele használni.😞 DE egyébként kurva jó ötlet ez az egész. Egyébként ha csak a 20. Szériások és az afelettiek tudják használni akkor Pisti miért mondtad azt hogy: Ha nincs egy izomgéped akkor... ?

  • Muz Lee

   Muz Lee

   3 hónapja

   Azért egy 2060 vagy akár 2050 et nem neveznék izomgépnek... Legfőképp hogy a laptopokon is megy ez dlss

 68. Péter Kőhalmi

  Péter Kőhalmi

  3 hónapja

  Miért mond szinte mindenki rate racing-et ray tracing helyett? Vagy csak én értem nagyon félre? 😄

 69. Achilles Sűtő

  Achilles Sűtő

  3 hónapja

  és mennyire igaza van pistinek h a 10. szériásoknál mien kurva jó lett volna .... ha lenne :c

  • lucas 24

   lucas 24

   3 hónapja

   gtx 1070 -től felfele birná is pedig.

 70. BucKFT

  BucKFT

  3 hónapja

  Muszáj lesz gépet fejlesztenem

 71. Peter Csanadi

  Peter Csanadi

  3 hónapja

  ennek a storynak a lényege a tensor magok. a többit bármilyen kártyával meg lehet csinálni, abban az esetben, ha a játékban van resolution scaling. mondjuk a dsr-vsr párosra is ki lehetet volna térni jobban a videoban. értem, hogy emlitve van, de sokan azt se tudják, hogy micsoda. én pl 1080p monitoron játszok amd vsr 1800p skálázással. ha nem elég az 5700xt hozzá akkor vissza skálázom ingame resolution scalel 85-90%-ra. már nem érzek kényszeres késztetést a 4K kijelzőre :)

 72. Patrik Unszorg

  Patrik Unszorg

  3 hónapja

  5500xt-m van, ezért a dlss nekem nem elérhető, de bekapcsoltam e videó miatt a FidelityFX CAS-t 85%-on és a cyberpunkra meg horizonra rá is ment vagy 20 fps(high beállítások mellett). Ezer köszi, hogy felhívtad a figyelmemet rá, el sem hiszem hogyan nem próbáltam ki eddig :'D

 73. Mátyás Osváth

  Mátyás Osváth

  3 hónapja

  használnék DLSS-t de sajnos egy 960-om van

  • csoki

   csoki

   3 hónapja

   Nvidia: _itt az ideje kinyitnod a pénztárcádat_

 74. Elek Troll Savazó

  Elek Troll Savazó

  3 hónapja

  hueye.info/home/vide/f3aEpNyimYGitco.html

 75. fischikawa

  fischikawa

  3 hónapja

  Jó lenne, ha az AMD is kitalálna hasonlót, és lehetővé tenné a kártyáira- hadd hasítson még jobban a 6900XT-m ... :)

 76. Balázs Lukács

  Balázs Lukács

  3 hónapja

  2080Ti-vel jól müködik

 77. mr_metal

  mr_metal

  3 hónapja

  a pólóról van valakinek infója?:)

 78. Zonda Endre

  Zonda Endre

  3 hónapja

  Én akinek csak egy 1050 Ti-a van: :'(

  • lucas 24

   lucas 24

   3 hónapja

   az para.

 79. Mcdark

  Mcdark

  3 hónapja

  igen láttok benne jövöt és szerintem jóbb hogy az nvda meghagyta saját magának mert ha nem akkor a konkurens gyárto az amd lekompithata volna

 80. DRAGON VOYAGER

  DRAGON VOYAGER

  3 hónapja

  Csak gondoljátok bele ha Cloud Game- nél (Xbox Game Pass UNLIMIT) használnák akkor ugyanannyi stream-nél jobb képet és jobb FPS-t kapnánk, mert ez úgy jön ki mint ha tömöreitené a képet(adatát) és féljavitva és felgyorsitva( mint a tv nél a kép meg duplázó) jönne ki és ez ugyanannyi vagy talán kevesebb adat stream esetén, jó lenne minden hol, főleg a Cloud-é a jövő és ez vonatkozik nem csak a Game-re( A jövő PC is csak egy modem ból fog állni) mert így ár ő kezükben van az irányítás.

 81. Predator 23

  Predator 23

  3 hónapja

  Kivánom jelezni hogy ha lessz rolla még video akkor tegyétek bele a fortnitot is mert van benne dlss🤣🤣🤣

 82. Darius Silaghi

  Darius Silaghi

  3 hónapja

  Megnéznék egy comparison videót a 30-as RTX szériáról, meg az NVidia helyzetről, a scalperekről és a processzorhiányról. Am jó lett a vidi 😂

 83. Péter Simon

  Péter Simon

  3 hónapja

  11:40 Mi a video uzenete? Ha gazdag vagy, sok fps-ed van :D

 84. Zoltán Lázár

  Zoltán Lázár

  3 hónapja

  Cyberpunk 2077-ben használom a DLSS-t Performance módban egy Gigabyte Aorus Master Rtx 3070-nel és tényleg döbbenet a teljesítmény sőt még a bug is kevesebb, mint az ismerőseimnek.

 85. unsupported signal

  unsupported signal

  3 hónapja

  Köszi az infót, meglesem ha végre megjön a táp és futhat a masina.... PS: Hol lehet megvenni azt a polót amit a videóban viselsz?

 86. László 2

  László 2

  3 hónapja

  csak a szokásos fizetett marketing bulshit felolvasó teleshop ez a videó

 87. 777 Phoenix

  777 Phoenix

  3 hónapja

  Filmeknel, tv knel nem lehetne ezt alkalmazni? :)

  • Coffee the Dragon ζ

   Coffee the Dragon ζ

   3 hónapja

   @Muz Lee Igen, szerintem is, általában olyan repeptiívek vagytok, hogy Bingót csináltam belőletek XD (Igen, tényleg)

  • Muz Lee

   Muz Lee

   3 hónapja

   @Coffee the Dragon ζ Átérzem, vitához érvek is kellenének.

  • Coffee the Dragon ζ

   Coffee the Dragon ζ

   3 hónapja

   @Muz Lee Te tudod :) "Intellgensel nehéz, ostobával lehetetelen vitát nyerni."

  • Muz Lee

   Muz Lee

   3 hónapja

   @Coffee the Dragon ζ Hát, lehet hogy téged úgy neveltek hogy másokat sértegess ok nélkük. Nem tudom, erre fele ez nem szokás. Szerintem van különbség az "óvatosan neveltek" és a "nem neveltek egy gecinek". De hát kinek mi jutott.

  • Coffee the Dragon ζ

   Coffee the Dragon ζ

   3 hónapja

   @Muz Lee Hidd el, ha én leszólok valakit az nem így néz ki. Nem tudod téged milyen óvatosan neveltek, de azért ne sértődj meg VÉLEMÉNYEKTŐL (Vagy igazából nyugodtan, a sértődés az a tudatalattid jelzése hogy ez magadban egy zavaró dolog,de nem vallod be. Engem ezért nem lehet megsérteni,én elfogadtam ami,aki vagyok.)

 88. Péter Luptovics

  Péter Luptovics

  3 hónapja

  persze az ára is ott van rendesen :)

 89. Szabolcs Benke

  Szabolcs Benke

  3 hónapja

  Xbox series X-em van úgyhogy nem próbáltam

 90. Prodiot

  Prodiot

  3 hónapja

  Én aki ezt 360p-ben nézem

 91. nagy zoli

  nagy zoli

  3 hónapja

  @TheVR Tech Hogy a fenebe sikerul 60 FPS ultra-n cyberpunk-ban. Nekem medium-on alig nyuzi ki magabol az RTX 2080, fullHD

  • Coffee the Dragon ζ

   Coffee the Dragon ζ

   3 hónapja

   @nagy zoli Akkor azt se veszek, köszi XD

  • nagy zoli

   nagy zoli

   3 hónapja

   @Coffee the Dragon ζ Barmilyen mas jatekot kiveve a CoD Cold wars-t es a Cyberpunkot siman nyomja 144 FPS ultra.

  • Coffee the Dragon ζ

   Coffee the Dragon ζ

   3 hónapja

   LOL, én egy 4 gigás ATI Radeon RX 580 assal Medium-High mixel játszok, 60 fps nagyrészt megvan, rossz esetben lemegy 50 re talán ritkán. XD Téged átbasztak.

 92. Orlock Admiral

  Orlock Admiral

  3 hónapja

  Nekem 1080 P-s monitorom van és az én igényeimnek tökéletesen megfelel. Mondom ezt úgy hogy a segge alatt a gép 800 E + FT. De am én az Uncharted 2 720-jét is szépnek tartom. MIVEL nálam a játékélmény a prioritás NEM a grafika. 1080 p High-on simán elvagyok PC-n.

 93. Merion

  Merion

  3 hónapja

  A DLSS 3.0-nak már a grafikát kellene feljavítania. Tehát az AI-nak egy már grafikailag feljavított, élethűbb rendert kellene produkálnia. Pl. az openworld-játékoknál a távoli hegyek, amelyek valójában nagyon alacsonyszintű LOD-ban vannak renderelve, kvázi magasabb szintű LOD-ban jelenjenek meg, mert "az AI tudja, hogyan festene az a hegység magasszintű LOD-ban renderelve". Konkrétan ehhez ugyebár a pálya minden részéből ki kellene renderelni az egész pályát magas LOD-ban, és azt megtanítani az AI-nak. De biztosan van ebben még további potenciál (arcok, felületek).

 94. iatrap

  iatrap

  3 hónapja

  Warzone-ban gtx 1650 kartyaval be lehet kapcsolni?

  • SAMMEY

   SAMMEY

   3 hónapja

   Nem. Kizárólag a 2xxx és a 3xxx jelölésü kártyák támogatják a dlss funkciót.

 95. Gábor Z

  Gábor Z

  3 hónapja

  Segítsetek pls!!!! Most kezdtem a Shadow of the Tomb Raidert one x en 4k tv.. Az elején kérdezi hogy a grafikara vagy az fps legyen állítva..??? Mi a különbség????

  • SAMMEY

   SAMMEY

   3 hónapja

   @Gábor Z Ez esetben igen. (:

  • Gábor Z

   Gábor Z

   3 hónapja

   @SAMMEY köszönöm szépen.. A grafika bol nem latom hogy sokat levenne ugyhogy akkor az fps re van értelme állítani jól gondolom??

  • SAMMEY

   SAMMEY

   3 hónapja

   grafika lehetőség - 30 képkocka és jobb képminőség. fps - 45+ (de inkább 60 közeli képkocka szám) gyengébb képminőséggel.

 96. Dave Last

  Dave Last

  3 hónapja

  Nekem valamiért szebbnek tűnik DLSS nélkül.

 97. László Nagy

  László Nagy

  3 hónapja

  Ha be van kapcsolva a DLSS akkor jobban eszi a videokártyát avagy sem??

  • Muz Lee

   Muz Lee

   3 hónapja

   A dlss külön magokat használ a kártyán ami kifejezetten az AI-nak van

 98. _ mOr1ss

  _ mOr1ss

  3 hónapja

  12 pro s21 ultra összehasonlitó videó lesz majd ?

 99. Kertész Kristóf

  Kertész Kristóf

  3 hónapja

  szkélelünk fel...hatalmas. 🏆

 100. Alex

  Alex

  3 hónapja

  Akkor egy 1660 ti al nem lehet, akkor 2060 at kéne venni( laptopról van szó)

Következő